רשימת מקורות מידע פומביים שאפשר להשתמש בהם לאיתור נכסי התא המשפחתי לקראת או במהלך תהליך גירושים
הקשיים העיקריים איתם מתמודדים לעיתים הצדדים, למרבה הצער בדרך כלל הנשים, הינם איתור נכסי התא המשפחתי והערכה לגבי שווי הנכסים הללו. לרוב הבעיה לא תיווצר לגבי דירת המגורים או חשבון הבנק המשותף אלא היא תתמקד בנכסים כספיים הרשומים על שם אחד הצדדים או נכסים אחרים בחו”ל, לרבות נכסי נדל”ן. נכסים כספיים יכולים להיות חסכונות פנסיונים, קרנות השתלמות, חשבונות בבתי השקעות, חשבונות בנק אישיים בארץ ובחו”ל ועוד.
להלן רשימת מאגרי מידע פומביים בהם ניתן לקבל פרטים לגבי נכסים אלו. חשוב לציין כי בחלק מהמקרים תידרשו לצו שיפוטי לצורך הפנייה למאגר המידע:
המסלקה הפנסיונית: מאגר מידע המרכז את כל החסכונות הפנסיוניים וקופות הגמל שיש לאדם בישראל. הרישום למאגר המידע פשוט ועלות הפקת דוח עומדת על כ- 18 ₪. מידת המהימנות של הנתונים במאגר המידע היא גבוהה.
איתור חשבונות בנק לא פעילים: באמצעות אתר הר הכסף ניתן לבצע חיפוש של חשבונות בנק שאינם פעילים וכך ניתן לאתר כספים שבן הזוג “שכח את קיומם”.
מידע לגבי חברות בע”מ: אתר רשות התאגידים מאפשר להפיק דוחות מפורטים על חברות פרטיות, הכוללים מידע לגבי אחזקת מניות, כהונה כדירקטורים, חובות ושעבודים של החברות ועוד. אין מידע כספי או דוחות כספיים של החברה. המידע באתר פומבי.
איתור בעלי חברות (חיפש הפוך): ניתן לאתר את כל החברות בהן אדם משמש כדירקטור או מחזיק במניות ובכך לאתר חברות הקשורות אליו או הנמצאות בבעלותו. המידע באתר פומבי ומאוד יעיל לאיתור חברות שבהן אחד מבני הזוג מחזיק במניות.
הפקת שומות מס הכנסה: כבני זוג נשואים אתם למעשה מגישים יחדיו את הדוח השנתי למס הכנסה. באופן עקרוני שני בני הזוג מחוייבים לחתום על הדוח לפני הגשתו אך במקרים רבים רק אחד מבני הזוג חותם מול רואה החשבון. זכותכם לצפות בכל השומות שהוגשו לרשויות המס – גם של בן זוגכם. ניתן לצפות ולהפיק את שומות המס לשנים קודמות באמצעות אתר מס הכנסה ואין צורך ברשות של הצד השני או בפנייה לרואה החשבון שלו.
הפקת נסח טאבו: ניתן להפיק נסכי טאבו הכוללים גם פרטים לגבי בעלים של נכסי נדל”ן.
איתור כתובת של אדם בישראל: שירות המאפשר לאזרחי ישראל ולתושבי ישראל השוהים בארץ לאתר כתובת של תושב אחר על-פי פרטים מזהים.